Лейкърс се справи с Атланта за 14-та поредна победа навън

ЛеБрон Джеймс отново бе най-резултатен за Лейкърс.

Отборът на Ел Ей Лейкърс записа 14-ти пореден успех далеч от дома, след като победи Атланта Хоукс със 101:96 в Джорджия. Езерняците имаха доста затруднения срещу коравия тим на Атланта, който не позволи на съперника си да се откъсне и до последно се бореше за успеха. В крайна сметка класата си каза думата и Лейкърс спечелиха с пет точки разлика, за да регистрират 24-та победа от началото на редовния сезон, при едва три загуби.

Двете големи звезди на Лейкърс - ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис отново бяха на висота, като ЛеБрон завърши мача с 32 точки, 13 борби и 7 асистенции, а Дейвис се отчете с 27 точки, 13 борби и 3 асистенции. За Атланта най-резултатен бе гардът Трей Йънг с 30 точки, 6 борби и 7 асистенции. "Не играхме добре тази вечер. Ако играем така в следващите два мача, ще загубим. Няма значение дали печелим или губим, искаме да израстваме", коментира треньорът на Лейкърс Франк Вогъл, след като тимът му регистрира 22 загубени топки и едва 5 успешни стрелби от тройката от 31 опита. В следващите си две срещи Езерняците гостуват на Индиана Пейсърс и лидера в Източната конференция Милуоки Бъкс.

В друг мач от тази нощ Денвър Нъгетс победи Ню Йорк Никс със 111:105 у дома, като Никога Джокич се отчете с 25 точки, 10 борби и 5 асистенции за успеха. Денвър заема четвърта позиция в Западната конференция със 17 успеха и 8 поражения, докато Никс е на дъното на Изток с актив от 6 победи и 21 загуби. /БГНЕС