Лиъм Нийсън – майсторът на гафовете при интервюта

В интервютата си Лиъм Нийсън обича да изрича най-безумните неща, които му хрумват.

Актьорът прави опит да се превърне в най-великия интервюиращ в света. Всяка друга знаменитост се придържа към правилата на играта. Тяхната задача е да популяризират даден проект, за да увеличат приходите му.

Всички, с изключение на Нийсън. Защото неговата тактика за интервю е различна. Нийсън обича да седи спокойно, да отговаря на въпроси за най-новия си филм и след това, точно когато всички се готвят да прибират багажа си за деня, да изрича най-безумното нещо, което му идва наум.

Най-известният случай е през 2019 г., когато Нийсън провали интервю за "Индипендънт", като изведнъж разкри, че веднъж е прекарал една седмица в патрулиране из квартала си с пистолет в ръка с надеждата, че ще срещне "черно копеле", което да убие, за да отмъсти за изнасилването на своя приятелка. В този случай Том Бейтман успя да реагира по единствения разумен начин на подобно странно признание, като промълви "Holy shit" („По дяволите“).

Откровението на Нийсън за момент помрачи кариерата му - най-малкото бе отменена премиерата на червения килим на филма, който той промотираше - но той си остава феноменален актьор, признат от критиката и успешен в комерсиално отношение, така че продължава да снима филми без забрана.

През февруари обаче появата на Нийсън в австралийското телевизионно предаване "Сънрайз" предизвика леко вълнение, когато - отново без никакъв подтик - Нийсън си спомни за снимките в страната, казвайки на интервюиращия го Нелсън Аспен: "Обичах Мелбърн, обичах австралийския ни екип... Намерих си няколко приятели и се влюбих веднъж там, но тя беше заета."

Какъвто и да е случаят, признанието трябва да е притеснило малко Нийсън, защото сега той твърди, че всичко това е било просто замислена шега. "Това бяха глупости", каза Нийсън пред „Дейли Мейл“ тази седмица. "Казах: "Влюбих се, но тя беше заета". Това е шега."

Отсега нататък ще трябва внимателно да следим всяко интервю, което Нийсън някога ще даде. Ако той редовно прави подобни неща, казвайки: "Влюбих се, но бях трето лице" или "Влюбих се, но тя закусваше на Плутон" - тогава всички ще можем да сме спокойни, знаейки, че сме в присъствието на комедиен гений. /БГНЕС

-----------------------------------------

Стюарт Херитейдж, „Градиън“