Лидерът на „Воля“: Марешки незаконни неща не прави, живее честно и почтено

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки не знае на коя част от плажа „Кабакум“ е собственик. Причината е многократната промяна на името на плажа, уточни той пред бТВ.

Малко преди да влезе в медията той беше посрещнат от протестиращи граждани, които му потърсиха сметка дали е разменил подкрепата на своята партия за предлаганата Конституция от ГЕРБ за концесията. Там имаше и протестиращи в подкрепа на Марешки.

„Там многократно сменят имената, не знам името му. Не се занимавам с концесии, особено на такива, където приходът е около 100 000 лева на година. Около 50 хиляди лева губим, чадърите и шезлонги са по 2 лева“, каза депутатът.

Той заяви, че 1,8 млрд. лева е оборотът на другите му фирми и го интересуват основно горивата и лекарствата, а плажът го е взел, за да помага на хората.

Марешки твърди, че никой не е искал този плаж, защото е нерентабилен. Три пъти поред се явявам на търг и никой друг не се явява.

„Марешки не е крадец, а дарител. Дарявам на манастири, болници и др. Готов съм да даря плажа на бТВ, но след това реших, че има по-добър кандидат – президентът Румен Радев“, каза лидерът на „Воля“.

Попитан за своите съдружници, сред които неговата майка, с която той е съдружник в редица фирми, включително и тази за концесията на „Кабакум“, и за приятеля си Антон Дончев, Веселин Марешки каза:

„Ако съм участвал в схема, мен ще ме обезкостят. Марешки незаконни неща не прави. Аз живея честно и почтено. С майка не си говорим за бизнес неща, а за семейството. Аз съм свободен човек, нямам офис, дори не искам да съм депутат. По същия начин е и майка ми. Тя е още по-свободен човек“.

На въпрос как настъпи обратът само за един ден да смени позицията си и да подкрепи предложението на ГЕРБ за нова Конституция, Марешки заяви, че и президентът, и "Да, България" също са искали нов основен закон, а също така не иска да бъде в една група с БСП, които са се обявили срещу Конституцията.

От думите на Марешки стана ясно, че той е подписал Конституцията, но не я е чел. „Не съм чел Конституцията, това нищо не означава“. На уточняващия въпрос на водещия колко пъти се е подписвал под документи, които не е чел, Марешки отговори така: „Това нищо не означава. Проектът няма да се гледа от това НС“. Лидерът на "Воля" също така твърди, че няма принадлежност към бившата Държавна сигурност. /БГНЕС