Лил подчини шампиона и еднолично застана на върха в Лига 1

Лил се качи еднолично на върха във френската Лига 1, след като надигра действащия шампион Пари Сен Жермен с минималното 1:0 като гост в дербито на 31-ия кръг в първенството.

Неймар (д) бе активен, но в крайна сметка неговият ПСЖ загуби от Лил.

Двата отбора влязоха в сблъсъка с равен брой точки, но парижани заемаха първата позиция заради по-добрата си голова разлика. Въпреки това, воденият от Маурисио Почетино тим не успя да се възползва от домакинското си предимство на „Парк де Пренс“ и отстъпи пред отлично организирания и бързо контраатакуващ състав на „кучетата“. Единственото попадение в срещата падна в 20-та минута, когато точен бе Джонатан Дейвид след асистенция на Джонатан Иконе.

Шампионите опитаха да отвърнат на предизвикателството, но бяха спрени от вездесъщата игра на стража на гостите Майк Майнан. В края на двубоя нервите на Неймар, който вече беше получил жълт картон, не издържаха и той пое към съблекалните, след като бе фаулиран. Преждевременно под душовете пое и Тиаго Джало от Лил. В крайна сметка, ПСЖ загуби за осми път през кампанията и вече изостава на три точки от днешния си съперник. Трети е Монако, който е само на точка от парижани след убедителния успех над Метц с 4:0 по-рано през деня. Лил е четвърти с точно 60 пункта, но може да се изравни с тима на Почетино при победа над Ланс по-късно тази вечер.

За парижани предстои гостуване на Байерн Мюнхен в първи четвъртфинал в Шампионска лига – повторение на миналогодишния финал, а след това съставът гостува на Страсбург във вътрешния шампионат. Лил пък пътува до Метц за среща с намиращия се в средата на таблицата тим. /БГНЕС