Лилард спечели надпреварата по тройки, новак грабна титлата за забивки

Звездата на Портланд Трейл Блейзърс Деймиън Лилард спечели трофея за най-точен стрелец от тройката в уикенда на Мача на звездите в НБА. В Солт Лейк Сити, Юта един от най-добрите изпълнители от далечно разстояние в историята на Лигата спечели за първи път в кариерата си състезанието при третото си участие.

В оспорван финал Лилард успя да надвие играчът на Индиана Пейсърс Тайрийз Халибъртън от Индиана Пейсърс с 26:25, благодарение на точни изпълнения в края. В състезанието участваха още Тайлър Херо (Маями Хийт), Джейсън Тейтъм (Бостън Селтикс), Джулиъс Рандъл (Ню Йорк Никс) и други.

Изненадващо състезанието по забивки бе спечелено от гарда на Филаделфия Севънтисиксърс Мак Макклънг, който има изиграни едва четири мача в НБА. Макклънг, получи перфектен резултат от 50 точки за три от четирите си изпълнения, с което категорично победи другия финалист Трей Мърфи III от Ню Орлийнс Пеликанс. Другите двама участници бяха Кенион Мартин (Хюстън Рокетс) и Джерико Симс (Ню Йорк Никс).

Състезанието по технически умения бе спечелено от отбора на Джаз (Джордан Кларксън, Уокър Кеслър и Колин Секстън) които победиха отбора на Адетокумбо (Танасис Адетокумбо, Алекс Адетокумбо и Джру Холидей) и отбора на Новаците (Паоло Банчеро, Джейдън Айви и Джабзри Смит).

Тази нощ ще се проведе голямото шоу в Мача на звездите - сблъсъкът между отборите на ЛеБрон Джеймс и Янис Адетокумбо, които ще определят играчите в своите отбори малко преди началото на двубоя. /БГНЕС