Любимите ексентрици на шоубизнеса

На 10 януари в много страни по света се отбелязва Денят на бележитите екстравагантни личности. Необикновените хора са двигател на прогреса, създават нови неща, диктуват тенденциите, включително и в модата. Например от известно време насам не се притесняваме от oversize и търсим рокли с големи размери. Ето някои прочути необикновени иноватори.

Дейвид Боуи

За Дейвид Боуи, който почина преди шест години, модата не беше прищявка, а култ. Не напразно го наричат "хамелеонът на рок музиката". Измисленият от него герой Зиги Стардъст се превръща в алтер его на художника. Боуи не само пише песни, но и създава свой отличителен външен вид - от яркочервено сако до блестящ грим и провокативни тоалети.

Нищо чудно, че е оказал толкова силно влияние върху шоубизнеса и киното.

Джони Деп

Вечният пират Джони Деп е красив във всеки свой образ както на екрана, така и в живота. И макар че на червените килими обикновено има дрескод, Джони рядко носи сако.

Очната линия, очилата с цветни стъкла, многобройните колиета и цветните федори или шапки може да изглеждат прекалено. Но самият Деп се чувства удобно в този вид. И ние продължаваме да му се възхищаваме, въпреки скандалите и обвиненията.

Александър Маккуин

Модните дизайнери също често мислят нестандартно. Понякога публиката не може да се справи с въображението им, а новите визии могат да бъдат твърде екстравагантни. Александър Маккуин беше кралят на екстравагантността.

Всяка от колекциите му е шокирала, изумявала и удивлявала. Например "Атлантида на Платон" от 2010 г., вдъхновена от "Атлантида".

Обувките Battleship стават запазена марка на марката и Лейди Гага се появява с тях в музикалния клип Bad Romance. Обувките не са подходящи за всекидневието като офиса или за срещи с приятели.

Между другото, "Атлантида на Платон" е първото модно шоу, което се излъчи за широка аудитория онлайн и в реално време./БГНЕС