Любо Пенев: Очаква се от мен да направя промените и това ще се случи

Новият треньор на ЦСКА Любослав Пенев заяви, че тимът ще излезе за победа в мачовете срещу Лудогорец за Купата на България, както ще го правят "червените" и във всеки един двубой, предаде репортер на БГНЕС.

Пенев заяви, че отборът излиза за победа срещу Лудогорец в сряда вечер.

Пенев даде пресконференция преди утрешния 1/2-финален сблъсък за Купата на България в София. Той бе категоричен, че ЦСКА се развива и е заварил нови неща и положителни, което е много добре. Пенев добави, че възпитава играчите си да излизат само за победи и това е идеята, а футболист, който няма да се бори за успеха, няма място в клуба. "Винаги да побеждаваме, това е идеята – дали ще се случи или не, това е отделен въпрос, но ние винаги трябва да се стараем да побеждаваме", започна той.

Треньорът е уверен, че футболистите му се адаптират към новите изисквания, което е много важно и е сигурен, че в утрешния мач с Лудогорец ще има неща, които ще бъдат коренно различни. „Мина една седмица от работата ми с отбора и аз съм доволен от добрата работа на момчетата. Ако търсим някаква страхотна и пълна промяна за пет дена, не е невъзможно, но е по-трудно. Не мога да кажа колко време е необходимо“.

Пенев не се притеснява, че ЦСКА ще бъде домакин в първия мач. "Ще се надиграваме с Лудогорец, това са два мача, ние ще бъдем подготвени и ще бъдем готови да се класираме за финала и да спечелим Купата на България. Пред ЦСКА се поставят само високи цели. Аз съм от ЦСКА, това не е тайна, и затова съм тук. Продължавам да работя в методиката, която съм изградил – няма да кажа пред Вас какво готвим. Очаква се от мен да направя промените и ще ги направя“.

На въпрос на БГНЕС относно отвореното писмо на Лудогорец във връзка с назначението на Волен Чинков за утрешния сблъсък и недоволството на разградчани, наставникът на армейците отвърна: „Знаете ли аз колко пъти съм недоволствал от съдиите? Глоба, глоба, глоба, глоба. Последният път знаете ли защо ме глобиха 600 лв? За това, че съм влязъл два метра да подам топката на противник, но са прави защото е така. Нямам право да влизам в терена, окей, направих го, на добра воля, да продължи играта. Има си правилник и той важи за абсолютно всички – относно назначение, не знам как да го разглеждам – като странно, нестранно, нарочно, не разбирам“.

Ние се фокусирахме върху Лудогорец, защото това е следващият ни противник – но аз се фокусирам еднакво върху всички отбори – и статистиката показва, че отборите, които водя, се представят добре срещу всички тимове, било то на национално или на международно ниво. Моят ангажимент не е да се фокусирам само върху един отбор – има една специфика, и отборите са различни, с различни футболисти, с различни качества. Аз се опитвам доколкото мога да подготвя отбора да се представя по най-добрия възможен начин срещу всеки противник – утре това е Лудогорец“.

Пенев заяви, че играчите са готови за промяната в тренировъчния процес. „Готови са и от понеделник – пак казвам, не ме притеснява срокът, необходимо е повече време за свикване, за да се запозная с качествата им отблизо. Работим много добре цяла седмица, сега ни предстои последна тренировка преди мача, нещата вървят много добре – относно това дали нещо ги притеснява, може би, по-скоро ги разсмива – странични информации, няма как да се получи, особено когато аз съм треньор. Това че съм ги глобявал, че съм ги обиждал, че съм сменял капитани – това са едни доброжелатели, които много обичат ЦСКА – работим много, много добре“, продължи той.

Няма значение срещу кой предстои мач. Срещу нас всеки отбор е мотивиран, ние сме ЦСКА, няма как да има отпуснат отбор. Аз съм абсолютно спокоен в това, което правя – защото е дало резултати. Да, и аз като треньор мога да сбъркам, и аз съм човек, но и се подобрявам. Потенциалът, който имаме, съм убеден, че ще даде резултат. Вярвам на момчетата, защото виждам как работят, с професионално отношение към тренировките. Имаше неравности, имал съм разговори, според мен нещата са изчистени – това е, засега“, завърши той по отношение на начина, по който се раздели с клуба при последния си престой на „Армията“. /БГНЕС