Людмил Хаджисотиров: Рилски спортист и Балкан са двата най-добри отбора в България

Утре започва финалната серия в НБЛ. Рилски спортист посреща Балкан в мач №1. Двубоят в Самоков започва в 19,00 часа. В навечерието на битката за титлата треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров даде интервю за БГНЕС. Относно скандалите в полуфиналната серия между Балкан и Левски той обяви, че има какво да каже, но ще го направи след края на сезона. Вижте какво сподели Удо по повод предстоящата битка за трофея:

- Г-н Хаджисотиров, имахме ли желан съперник измежду Левски и Балкан?

- Не, честно казано, нямах. Тази година ние не загубихме нито веднъж от Левски, но пък те се засилиха доста. След трансферния прозорец селекцията им стана може би най-добрата в България. От друга страна - най-трудните ни мачове през сезона бяха срещу Балкан. Те играят повече време заедно, по-сплотен отбор са в сравнение с Левски. В крайна сметка, за да станеш шампион, трябва да можеш да победиш всеки.

- В случая не сте страна, но какъв е вашият коментар за скандалите около полуфиналната серия между Балкан и Левски?

- Често казано иска ми се да се фокусираме върху баскетбола, защото почти всяка година има подобни скандали, които не влияят добре на репутацията и на лигата, и на баскетбола. А конкретно по случая ще говоря, след като свърши финалната серия.

- До колкото разбрах Ей Джей Хес е със здравословни проблеми преди финала. Има ли други играчи, които могат да пропуснат серията?

- Да, това за Хес е така. Вече сме в десетия месец от началото на сезона. Винаги по това време има някакви болежки и неразположения, но мисля, че всички играчи са пределно мотивирани и мобилизирани и ще преодолеят подобни дребни здравословни проблеми.

- Вашата полуфинална серия със Спартак Пл приключи по-рано, докато тази на Балкан и Левски се проточи и заради скандала с нередовната картотека на Йордан Минчев. Това плюс или по скоро минус е за Рилски спортист преди финала?

- Този скандал, освен всички друго, удължи и нашата почивка, която ние изкарахме в тренировки. Трудно ми е да кажа как ни се е отразило, ще се види в предстоящите мачове. И най-вече в първия.

- Треньорът на Балкан каза, че вие сте фаворит. Съгласен ли сте?

- Представихме се доста силно по време на редовния сезон. Спечелихме две купи и сме първи. Това са неща, които ние сами сме си извоювали. Всеки има право да говори, каквото си поиска. А ние бяхме определяни като фаворити и преди турнира за Купата на България. Смятам, че се справяме добре под напрежение. Когато имаме цел, минаваме през абсолютно всичко. Реално на финала ще се срещнат двата най-силни отбора в България. Това го показва представянето ни до момента - класирането, мачовете помежду ни, мачовете срещу другите отбори и т.н.

- Нямате загуба в 17 поредни мача, а известен ли вие е фактът, че Балкан ви е спирал двете най-дълги победни серии?

- Да, знам го това, но въобще не съм го мислил и не му обръщам внимание. Миналата година, след като ни спряха серията, ги бихме с 40 точки разлика за Купата. Не мисля, че това има някакво значение. Да, силен отбор са, добре играят, добре водени са. Ние обаче се готвим като за всеки друг съперник.

- И, накрая, какво е мнението ви за кандидатурата на Тити Папазов за президент на федерацията?

- Това също е свързано с въпросния скандал. Предпочитам да го коментирам след края на финалната серия. /БГНЕС