Ливърпул е на финал в Карабао къп след победа над Арсенал

Отборът на Ливърпул ще бъде съперник на Челси във финала на Карабао къп, след като победи Арсенал с 2:0 като гост във втория полуфинал от надпреварата. На "Емиратс" в герой за "червените" се превърна португалският нападател Диого Жота, който отбеляза и двете попадения.

Домакините започнаха добре срещата и можеха да поведат рано, но изстрел на Александър Лаказет от свободен удар срещна напречната греда, Скоро след това обаче Ливърпул излезе напред, след като Жота надигра Такехиро Томиасу и преодоля Арън Рамсдейл с лек удар по земя. "Артилеристите" опитаха да се върнат в двубоя през второто полувреме, но така и не успяха да пробият защитата на мърсисайдци, които от своя страна подпечатаха успеха в 77-та минута отново чрез Жота. Португалецът бе изведен отлично от Трент Алекзандър-Арнолд и прехвърли Рамсдейл, като първоначално голът бе отменен заради засада, но след намеса на ВАР попадението бе зачетено. Арсенал завърши мача с човек по-малко след два бързи жълти картона на Томас Партей в 87-ма и 90-та минута.

По този начин Ливърпул отстрани съперника си с общ резултат 2:0 и на 27 февруари ще се изправи срещу Челси на стадион "Уембли" в спор за трофея. /БГНЕС