Ливърпул финализира трансфера на Коди Гакпо

Ливърпул официализира привличането на нидерландския нападател Коди Гакпо от ПСВ Айндховен, който е първото зимно попълнение на клуба. „Червените“ заплатиха 37 млн. паунда за 23-годишния футболист, който вкара три гола в пет мача на Световното първенство в Катар, а за ПСВ реализира девет пъти и даде 12 асистенции в едва 14 срещи от началото на сезона. Гакпо, който мина медицинските си прегледи в сряда следобед, подписа договор до 2028 година, като чака работната си виза за Англия.

Коди Гакпо.

Чувствам се много добре, вълнувам се да бъда тук. Очаквам с нетърпение да започна тренировки и да играя за този невероятен клуб. Мисля, че това е страхотен клуб за мен, в който да покажа на какво съм способен. Искам да помогна на отбора да постигне още красиви моменти след тези в последните години. Мисля, че за мен е добре да се развия тук и има много страхотни играчи, от които да науча много неща“, коментира той за клубния сайт на мърсисайдци.

Гакпо бе сериозно спряган за трансфер в Манчестър Юнайтед, но в крайна сметка се размина с преминаване в редиците на „червените дяволи“. При добро стечение на обстоятелствата, той може да дебютира за Ливърпул още в понеделник, 2 януари, когато „червените“ гостуват на Брентфорд във Висшата лига. Липсата на достатъчно тренировки обаче може да доведе до включването му в игра при домакинството на Уулвърхемптън пет дни по-късно във ФА Къп. Гакпо пристига „Анфийлд“, за да запълни празнините от дълготрайните контузии на Луис Диас и Диого Жота.

Има много неща, които да харесваш у Коди. Той е все още на 23 години, но вече има голям опит зад гърба си. Беше капитан на ПСВ, стана Играч на годината в Нидерландия миналия сезон и, както много хора видяха, направи и страхотно световно първенство с националния си отбор. Така че е ясно, че той е вече много, много добър играч, но възрастта му означава, че има потенциала да стане дори по-добър. В офанзивен план той е много универсален и знаем, че е много умен футболист и човек, така че сме изключително развълнувани да работим с него“, каза мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп. /БГНЕС