Ливърпул и Челси взеха своето и не допуснаха изоставане от Сити

Ливърпул вгорчи завръщането на Стивън Джерард на „Анфийлд“, след като спечели домакинството си на Астън Вила с минималното 1:0.

Джерард се завърна на стадиона, на който игра в продължение на 17 години, като мениджър на Вила, но не успя да вземе нещо от визитата си. „Червените“ стигнаха закономерно до трите точки, след като създадоха повече голови ситуация от противника, но трябваше да проявят търпение. Единственият гол в мача падна в 67-та минута и бе дело на дежурния голмайстор на мърсисайдци Мохамед Салах, който се разписа от дузпа за нарушение на Тайрон Мингс срещу самия него. До края гостите опитаха да стигнат до равенството, но безуспешно, и така Ливърпул си взе своето пред собствена публика. Отборът продължава да изостава на точка от лидера и действащ шампион Манчестър Сити, който по-рано през деня записа успех със същия резултат над Уулвърхемптън у дома. За Ливърпул предстои ново домакинство – на Нюкасъл, докато Вила гостуват на Норич.

Юрген Клоп (л) и Стивън Джерард (д).

Челси също постигна домакинска победа, макар и по далеч по труден начин, след като изкова успех над Лийдс с 3:2.

Рафиня даде преднина на гостите от дузпа в 28-та минута, преди Мейсън Маунт да възстанови равенството след асистенция на Маркос Алонсо. След почивката Жоржиньо оформи пълния обрат от дузпа в 58-та минута, но играчите на Марсело Биелса не се отказаха и изравниха чрез резервата Джо Гелхард. В четвъртата минута на добавеното време обаче „сините“ достигнаха до победата след нова реализирана от Жоржиньо дузпа. Челси изостава с две точки от лидера Сити и с една от втория Ливърпул, докато Лийдс е 15-и с 16 пункта. В следващия кръг Челси приема Евертън, докато Лийдс гостува на Манчестър Сити.

Жоржиньо.

В другия мач от следобедната програма в събота, Арсенал постигна класически успех над Саутхемптън с 3:0. Точни за „топчиите“ бяха Александър Лаказет, Мартин Йодегор и Габриел. /БГНЕС