Ливърпул, Интер и Порто продължават напред, Барселона, Аякс и Атлети отпаднаха

Още три отбора си осигуриха участие в осминафиналите на Шампионската лига през пролетта преди последните мачове от груповата фаза на турнира. В сряда вечерта първи това стори тимът на Интер, който разби Виктория Пилзен с 4:0 у дома и изхвърли Барселона от надпреварата. Впоследствие разочарованите каталунци бяха разбити от Байерн Мюнхен с 3:0 на "Ноу Камп" и напролет ще играят в Лига Европа.

Атлетико Мадрид отпадна след равенство с Байер Леверкузен

В група А Ливърпул победи Аякс с 3:0 в Амстердам и също си осигури участие в следващата фаза. Мохамед Салах, Дарвин Нунес и Харви Елиът вкараха за "червените", които заемат второ място в групата с 12 точки, три по-малко от лидера Наполи, който продължи с безгрешното си представяне и разби Рейнджърс с 3:0 в Неапол. Тимът на Юрген Клоп ще има шанс да измести Наполи от първата позиция при изразителна победа над италианския клуб на "Анфийлд" в последния кръг. От своя страна Аякс отпадна, но е на полпозишън за участие в Лига Европа след Нова година.

В група В Порто разгроми белгийския Брюж с 4:0 като гост и се класира за осминафиналите за сметка на Атлетико Мадрид, който загуби шансове след домакинско равенство 2:2 с Байер Леверкузен. По този начин остава Брюж (10 точки) и Порто (9) да определят победителя в групата, а Атлети (5) и Леверкузен (4) да спорят за третото място и Лига Европа.

В група D все още и четирите отбора мечтаят за участие в осминафиналите. Тотнъм взе само точка от домакинството си на Спортинг Лисабон след 1:1 в Лондон, докато Айнтрахт Франкфурт победи Олимпик Марсилия с 2:1 у дома. Така Тотнъм води в класирането с 8 точки, една повече от Спортинг и Айнтрахт, докато Марсилия е на последното място с 6 точки. В последния кръг Спортинг приема Айнтрахт, докато Тотнъм гостува в Марсилия. /БГНЕС

Категории: