Ливърпул излиза на „Бернабеу“ в търсене на чудо срещу шампиона

Тази вечер ще се изиграят последните два реванша от осминафиналната фаза в тазгодишното издание на турнира Шампионска лига. От 22:00 часа българско време Наполи посреща Айнтрахт Франкфурт, а в същия час Реал Мадрид е домакин на Ливърпул.

Първият мач между Кралския клуб и мърсисайдци, който бе повторение на финала от миналия сезон в надпреварата, завърши с разгромното 5:2 в полза на действащия носител на трофея. „Червените“ стартираха вихрено и поведоха с 2:0 след голове на Дарвин Нунес и Мохамед Салах, но още до почивката „белият балет“ възстанови паритета с две попадения на Винисиус, а след това обезкуражи съперника за реванша с гол на Едер Милитао и още два на сметката на носителя на „Златната топка“ Карим Бензема.

Ливърпул ще се надява на чудо в опит да детронира първенеца и 14-кратен победител в съревнованието, но ако има отбор, който да е способен на подобен подвиг, това са мърсисайдци, които през сезон 2018/19 елиминираха другия испански колос – Барселона, след поражение с 0:3 в първия мач на „Камп Ноу“, вкарвайки четири безответни гола на реванша. Тимът от града на Бийтълс стигна до триумф в турнира през 2005 след изоставане от три гола на почивката срещу Милан, който тогава бе воден от сегашния наставник на „белите“ Карло Анчелоти. Самият италианец сподели на пресконференцията преди срещата, че Реал няма да си прави сметки, а ще играе за победа, въпреки солидния аванс от първия двубой.

В другия мач от вечерта, Наполи има добра преднина от два чисти гола срещу Айнтрахт след успеха на германска земя. Възпитаниците на Лучано Спалети триумфираха с попадения на Виктор Осимен и Джовани ди Лоренцо, като са фаворити и в реванша в Неапол. Водени от Осимен и Хвича Кварацхелия, неаполитанци маршируват към титлата в Серия А, докато Айнтрахт ще се опита да поднесе изненада срещу един от най-силните отбори в Европа през този сезон. Съставът е пети в Бундеслигата, на пет точки от третия РБ Лайпциг, като няма да може да разчита в Италия на голямата си звезда Рандал Коло Муани, който получи червен картон в първата среща.

Програма за реваншите в ШЛ тази вечер:

22:00 часа Наполи – Айнтрахт Франкфурт (2:0)

22:00 часа, Реал Мадрид – Ливърпул (5:2). /БГНЕС