Ливърпул надви Манчестър Сити и продължава да мечтае за куадрупъл

Отборът на Ливърпул продължава борбата си да спечели четири трофея в рамките на един сезон, след като победи Манчестър Сити с 3:2 и се класира за финала на Купата на Футболната асоциация. На "Уембли" играчите на Юрген Клоп доминираха тотално през първото полувреме, в което отбелязаха три безответни гола.

Садио Мане отбеляза два гола за успеха на "червените"

Още в 9-та минута централният защитник на "червените" Ибрахима Конате откри резултата с глава след центриране от корнер на Анди Робъртсън. В 17-та минута резервният вратар на "гражданите" Зак Стефан допусна много груба грешка и подари втория гол на мърсисайдци, реализиран от Садио Мане. Точно преди почивката сенегалският национал покачи на 3:0 със страхотен изстрел от воле след подаване на Тиаго Алкантара.

След почивката възпитаниците на Пеп Гуардиола, който заложи на част от резервните си играчи в този мач, бяха по-активни и бързо върнаха един гол чрез Джак Грийлиш. След видимо затишие заключителните минути бяха изпълнени с действие, след като Бернардо Силва вкара втори гол за Сити в 90-та минута. В петте минути добавено време Сити имаше три добри шанса да изравни, но ги пропусна и в крайна сметка Ливърпул спечели с 3:2.

По този начин "червените" се класираха за финала на ФА Къп, където през май ще срещнат Челси или Кристъл Палас. Ливърпул вече спечели Купата на лигата по-рано тази година, а тимът е още в полуфиналите на Шампионската лига и на второто място във Висшата лига със само една точка изоставане от лидера Манчестър Сити. /БГНЕС