Ливърпул не можа да вкара на Палас, Холанд с нов рекорд за Сити

Няколко дни след фиаското в Шампионската лига - 2:5 срещу Реал Мадрид на "Анфийлд" страданията на Ливърпул продължиха. "Червените" взеха само точка при гостуването си на Кристъл Палас. Мачът от 25-ия кръг на първенството завърши 0:0. Тимът на Юрген Клоп изигра поредния си безличен мач и равенството в Лондон беше закономерно.

Орлите" нямат победа от началото на годината в осемте си мача, които изиграха през 2023-та, а Ливърпул, който започна сезона като един от основните фаворити за титлата, не успя да ги преодолее на техния "Селхърст парк".

В средата на първото полувреме мърсисайдци успяха да натиснат домакините и Жота засече топката на далечната греда, но ъгълът бе малък и уцели страничния стълб. В края на първата част рамката на вратата спря и Палас. Шлуп отне на Александър-Арнолд и центрира към Матета, който засече, но ударът му срещна напречната греда.

В началото на втората част хубав удар и на Салах се отби от рамката, а до края гол така и битката на Ливърпул за топ 4 ще е много тежка.

Ерлинг Халанд пък продължава а прави фантастичен дебютен сезон за Манчестър Сити. Шампионът на Англия не срещна затруднения срещу Борнемут и спечели гостуването си с 4:1, а Холанд отбеляза за 2:0.

С попадението в 28-ата минута норвежецът влезе в историята на Манчестър Сити. Това беше неговият 27-и гол в лигата през настоящата кампания. Никой играч на тима не бе е вкарвал толкова голове за един сезон в лигата. Рекордът от сезон 2014/15 бе на аржентинеца Серхио Агуеро, който тогава отбеляза 26 гола.

С успеха шампионите отново се приближиха на две точки от лидера Арсенал, който обаче е с мач по-малко. /БГНЕС