Ливърпул обърна Астън Вила, битката за титлата продължава

Ливърпул спечели с 2:1 гостуването си на Астън Вила и се изравни с Манчестър Сити на върха в класирането на Висшата лига. "Гражданите" обаче са с мач по-малко. Надеждите на мърсисайдци за титлата обаче минават не само през задължителни две победи в оставащите два мача, но и през грешна стъпка на "гражданите". А само една грешна стъпка може да не се окаже достатъчна, защото към момента при равни точки именно Сити е отборът с по-добрата голова разлика заради трите по-малко допуснати гола.

Мачът в Бирмингам започна кошмарно за шампионските амбиции на Ливърпул. Още в третата минута Алисон трябваше да прави решаващо спасяване след опасен удар на Уоткинс. Атаката на домакините обаче продължи. Дъглас Луис стреля с глава, а Алисон отново спаси, но при добавката на бразилския халф вратарят беше безпомощен 1:0.

Мърсисайдци обаче успяха да изравнят с първата си опасна атака само три минути след инкасирания гол. Матип бе най-съобразителен след разбъркване н наказателното поле и отклони топката във вратата на Мартинес. Обратът стана факт в 65-ата минута. Луис Диас получи на левия фланг, след което с перфектно центриране намери Мане в пеналта, който с глава реализира - 1:2.

В 76-ата минута Матип стреля с глава след центриране от ъглов удар, но право в ръцете на Мартинес. След това Кейта отправи мощен изстрел от дистанция, който премина покрай вратата.

Така Ливърпул запази мечтата си жива с успех, който ще постави под напрежение Манчестър Сити. Шампионите гостуват на Уулвърхемптън днес. /БГНЕС