Ливърпул обърна Виляреал и е на финал в Шампионската лига

Отборът на Ливърпул се класира за финала на Шампионската лига, след като победи Виляреал с 3:2 като гост в реванша между двата тима и отстрани своя съперник с общ резултат 5:2. "Червените" имаха солидна преднина от 2:0 след първия мач на "Анфийлд" миналата седмица, но играчите на испанския тим показаха характер и накараха своите привърженици да мечтаят с две попадения през първото полувреме.

Още в третата минута нападателят Булайе Диа върна "жълтата подводница" в мача, а малко преди почивката Франсис Коклен също се разписа, за да изравни общия резултат. Мърсисайдци реагираха като ужилени през втората част и с три гола в рамките на 12 минути сложиха точка на спора. Фабиньо, Луис Диас и Садио Мане се разписаха между 62-та и 74-та минута, за да донесат успеха на гостите, а Виляреал завърши с човек по-малко след втория жълт картон на Етиен Капу в 85-та минута.

По този начин Ливърпул се класира за десетия си финал в най-престижния европейски клубен турнир и трети в последните пет години, а там тимът на Юрген Клоп ще очаква победителя от двубоя между Реал Мадрид и Манчестър Сити, които тази вечер се изправят в реванш след 4:3 за "гражданите" в първата среща.

Финалът на Шампионската лига ще се играе на "Стад дьо Франс" в Париж на 28 май. /БГНЕС