Ливърпул оцеля на "Анфийлд" с гол в 98-ата минута, Арсенал продължава без грешка

Ливърпул обърна Нюкасъл с 2:1 на "Анфийлд" в мач между двата тима от английската Висша лига. Победното попадение вкара резервата Фабио Карвальо в 98-ата минута.

Рекордната покупка на гостите Александър Исак откри резултата преди почивката. Александър-Арнолд загуби топката и тя попадна в Лонгстаф, който изведе Исак в наказателното поле. Нападателят вкара с мощен изстрел- 0:1.

През второто полувреме нов гол на Исак бе отменен заради засада, а в 61-ата минута Ливърпул стигна до изравнително попадение. Салах бе изведен отдясно, влезе към наказателното поле и пусна към Роберто Фирмино, който с първото си докосване намери далечния ъгъл за 1:1. Съдията добави 5 минути към 90-те, но след като изминаха двубоят не свършваше. Това ядоса Еди Хау, а Ливърпул не спираше да атакува. Гомес прати топката над вратата, преди домакините да спечелят корнер дълбоко след изтичане на добавеното време. След центрирането се получи разбъркване на далечната греда, гостите не успяха да изчистят и Карвальо стреля отблизо, за да прати топката в мрежата под гредата.

Мърсисайдци вече имат 8 точки и се чувстват по-спокойно, макар че играта им не бе блестяща. Нюкасъл е с 6, но заслужава много похвали за представянето си.

Междувременно Арсенал продължава да пише история този сезон, след като записа пета поредна победа, надигравайки с 2:1 гостуващия Астън Вила. Така хората на Микел Артета записаха най-успешния си старт във Висшата лига, което не се е случвало от времето на Арсен Венгер. За последно „артилеристите“ започнаха сезона с 5 успеха през далечната вече 2004/05. Така лондончани окупираха и върха в класирането с 15 точки.

В герои за Арсенал се превърнаха Габриел Жезус и Габриел Мартинели. За гостите се разписа Дъглас Луис директно от корнер.

Манчестър Сити не изпита никакви проблеми и разказа играта на Нотингам Форест. "Гражданите" се наложиха с 6:0 на "Етихад", а звездата на вечерта бе Ерлинг Холанд, който се отчете с хеттрик в рамките на 38 минути. Така той се превърна в реализатор №1 в историята на Висшата лига след 5 изиграни кръга със своите девет попадения.

Два гола добави Алваро Алварес, а още един вкара Жоао Кансло.

Други резултати:
Борнемут - Уулвърхемптън 0:0
Уест Хем - Тотнъм 2:1
/БГНЕС