Ливърпул оцеля на "Стамфорд Бридж" след два отменени гола

Ливърпул измъкна точка при гостуването си на Челси в среща от Висшата лига на Англия. Мачът на "Стамфорд Бридж завърши 0:0. Така похарчилият половин милиард евро за трансфери през сезона тим на домакините продължава да е в долната част на таблицата - на 11-а позиция, докато "червените" са осми, а надеждите за място в зона Шампионска лига с всяка седмица започват да изглежда все по-илюзорни.

Поредица от пропуски и два отменени гола попречиха на Челси, докато Ливърпул изнемогваше в доста моменти, но някак оцеля след поредния си разочароващ мач. Домакините стартираха много агресивно в дебюта на временния им треньор Бруно Салтор. Жоао Феликс и Матео Ковачич бяха близо до това да преодолеят Алисон, после вратарят успя да спре Кай Хаверц.

Гол на Рийс Джеймс пък не беше признат заради засада на Енцо Фернандес. Постепенно Ливърпул изравни играта, но стигна до положения чак в края на полувремето. Тогава Кепа спаси страхотен удар на Джо Гомес от дистанция. След изпълнения корнер пропуск направи и Фабиньо.

Началото на втората част обаче отново беше за Челси. Първо Ковачич пропусна сам срещу Алисон, а малко по-късно Хаверц също остана очи в очи със стража и вкара от втория опит. Радостта на Челси обаче отново беше напразна, тъй като германецът беше отбелязал с ръка и попадението беше отменено.

По този начин двата отбора не успяха да се победят в шести пореден двубой, като в последните четири те дори не са си отбелязали гол. Важно е да се уточни обаче, че в два от тези случаи "сини" и "червени" се срещнаха във финалите на Купта на Лигата и ФА Къп през миналия сезон, когато "мърсисайдци" вдигнаха и двата трофея след изпълнения на дузпи.

Други резултати:

Лийдс - Нотингам 2:1

Лестър – Астън Вила 1:2

Борнемут - Брайтън 0:2. /БГНЕС