Ливърпул разгроми Манчестър Юнайтед с 4:0

Отборът на Ливърпул отново се завърна на върха в английската Висша лига, след като победи по безапелационен начин на своя стадион „Анфийлд“ най-големия си съперник Манчестър Юнайтед с гръмкото 4:0 в отложен сблъсък от 30-ия кръг на първенството. Луис Диас откри още в петата минута, а Мохамед Салах удвои в 22-ата минута. Садио Мане също се разписа в 68-ата, а Салах, с втория си гол, оформи крайния резултат в 85-ата минута.

Домакините не оставиха абсолютно никакъв шанс на "червените дяволи" и бяха пълни господари през всичките 90 минути на терена и затвърдиха невероятната форма, в която се намират. Така възпитаниците на Юрген Клоп записаха дубъл над Ман Юнайтед през този сезон и то с общ резултат от 9:0.

С трите спечелени точки мърсисайдци вече имат 76, с две повече от Манчестър Сити, който играе в сряда срещу Брайтън, но поне за 24 часа ще бъде на върха във Висшата лига. Манчестър Юнайтед пък са шести с 54 точки и вече изостават на четири от четвъртия Тотнъм, който е и с мач по-малко, в борбата за участие в Шампионската лига догодина. В следващия кръг Ливърпул ще се изправи срещу Евертън в градското дерби на "Анфийлд", докато за "червените дяволи" няма да става по-лесно, тъй като имат ново гостуване, този път на директен съперник в битката за четвъртото място в лицето на Арсенал. /БГНЕС