Ливърпул разпиля Борнемут, Сити обърнаха Палас

Ливърпул постигна първи успех от началото на сезона в английската Висша лига, след като разби новака Борнемут с 9:0 у дома в мач от четвъртия кръг на първенството. На „Анфийлд“ мърсисайдци забравиха за лошия старт на кампанията и регистрираха гръмка победа, изранявайки най-голямата разлика между два тима в двубой от Премиършип.

Мърсисайдци си изляха гнева върху "черешките".

Възпитаниците на Юрген Клоп започнаха наказателната си акция още в третата минута, когато точен бе Луис Диас. Малко след това Харви Елиът покачи на 2:0, а в 28-та минута Трент Алекзандър-Арнолд оформи класиката с отличен шут извън границата на наказателното поле. Ливърпул не спря до тук и грешка в отбраната на „черешките“ позволи на Роберто Фирмино, който бе замесен в първите три гола, да се разпише за 4:0. Върджил ван Дайк вкара пето попадение, засичайки с глава центриране от ъглов удар на Андрю Робъртсън. След паузата паднаха нови четири гола, като Крис Мефам си вкара автогол, а Фирмино, резервата Фабио Карвальо и Диас добавиха по още едно попадение. Въпреки голеадата, Ливърпул не съумя да подобри голова за най-голяма победа, като поделя първото място с Манчестър Юнайтед (на два пъти) и Лестър (веднъж). Успехът изкачи мърсисайдци на осмото място с актив от пет точки, докато Борнемут е 16-и с три пункта. В следващия кръг Ливърпул приема Нюкасъл, докато „черешките“ посрещат Уулвърхемптън.

На „Етихад“ шампионите на Англия Манчестър Сити трябваше да правят обрат след почивката, за да прекършат съпротивата на коравия тим на Кристъл Палас с 4:2. В герой за „гражданите“ се превърна нападателят Ерлинг Холанд, който избухна с хеттрик след паузата. Двубоят стартира лошо за домакините, които губеха на почивката с 0:2 след автогол на Джон Стоунс и попадение на Йоаким Андерсен. През втората част обаче играчите на Пеп Гуардиола се събудиха и първо намалиха чрез Бернардо Силва, а след това стартира шоуто на Холанд, който преодоля три пъти вратаря на „орлите“ Висенте Гуаита. Съставът води в подреждането с десет точки, докато Палас 13-и с четири пункта. В следващия кръг лондончани приемат Брентфорд, докато Сити са домакини на новака Нотингам Форест.

Хеттрик на Холанд спомогна за обрата на "Етихад".

Рахийм Стърлинг реализира първите си голове след трансфера на „Стамфорд Бридж“, а десет от Челси постигнаха победа над Лестър с 2:1. Конър Галахър бе изгонен за два жълти картона, но след почивката бившият нападател на Манчестър Сити се разписа на два пъти. Харви Барнс върно едно попадение за „лисиците“, но това бе всичко от момчетата на Брендан Роджърс.

Останалите резултати:

Брентфорд – Евертън 1:1

Брайтън – Лийдс 1:0. /БГНЕС