Ливърпул с второ поредно равенство, червен картон за Нунес

Ливърпул не успя да победи Кристъл Палас на "Анфийлд". Мачът завърши 1:1. Така във втори пореден двубой от Висшата лига "червените" не съумяха да стигнат до успеха и вече изостават на четири точки от лидерите Манчестър Сити и Арсенал.

Ливърпул започна агресивно срещата, но Кристъл Палас бе отборът, който откри резултата - и то с първия си удар в мача. Уилфред Заха се отскубна зад гърба на Нат Филипс, за да отбележи в 32-ата минута'.

До края на полувремето дебютиращият на "Анфийлд" Нунес уцели греда, но до изравнителен гол не се стигна. През втората част мърсисайдци трябваше да обръщат мача с човек по-малко, след като Нунес си изпусна нервите и получи директен червен картон за удар срещу Йоаким Андерсен от гостите, който успя да го провокира.

Само четири минути по-късно Луис Диас направи силен индивидуален пробив по лявото крило, насочи се към центъра на терена, премина през четирима играчи на гостите и с мощен изстрел от над 20 метра не остави никакви шансове за намеса от страна на вратаря Висенте Гуаите. В заключителните минути Ливърпул тотално доминираше и пропусна няколко шанса за гол, за да се примири с равенството.

След два мача Ливърпул разполага с едва 2 точки, след като направи "хикс" и с Фулъм в първия кръг. Манчестър Сити и Арсенал са лидери с 6 пункта. В следващия кръг Ливърпул гостува на Манчестър Юнайтед в голямото дерби на Англия. /БГНЕС