Ливърпул се провали срещу последния, Салах изпусна дузпа

Борнемут поднесе една от изненадите в 26-ия кръг на английската Висша лига, побеждавайки с минималното 1:0 съставът на Ливърпул, който преди седмица разгроми с историческото 7:0 големият си съперник Манчестър Юнайтед.

Първото по-чисто положение за гостите дойде в петата минута. Ван Дайк стреля с глава, Джеферсон Лерма обаче се оказа на пътя на топката. Домакините отговориха с бърза контраатака, при която Соланке изведе Уатара. Той напредна и залъга Алисон, но скъси прекалено ъгъла и не учели вратата

В 13-ата минута Гакпо прати топката в мрежата, но бе в засада Нунес и попадението не бе признато. Атаките към вратата на домакините се редяха една след друга, като последва и неточен удар на Александър-Арнолд.

В 28-мата минута, противно на очакванията, Борнемут повече в резулната. Уатара се справи с противниковата отбрана по десния фланг и прати топката в наказателното поле, където Билинг я прати в мрежата за 1:0.

До края на първата част "червените" изтърваха още две добри положения - първо Ван Дайк отново опита с глава, но неточно, а удар на Соланке премина над напречната греда.

Ливърпул получи правото да изпълни дузпа в 68-ата минута за игра с ръка на Адам Смит в наказателното поле на Борнемут след изстрел с глава на Диого Жота. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Мохамед Салах и стреля извън очертанията на вратата.

В класирането Борнемут събра актив от 24 точки и от последната позиция се изкачи на 16-то място. Ливърпул пък е пети на три пункта от четвъртото място, окупирано от Тотнъм. /БГНЕС