Ливърпул си тръгна с трите точки от "Селхърст Парк"

Отборът на Ливърпул се доближи на девет точки от лидера в класирането Манчестър Сити, след като победи Кристъл Палас с 3:1 като гост в мач от 23-ия кръг на Висшата лига. На "Селхърст Парк" мърсисайдци започнаха вихрено и доминираха тотално от самото начало, като поведоха в резултата още в осмата минута, когато централният защитник Върджил ван Дайк се разписа с глава след центриране от корнер на Анди Робъртсън.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп

В 32-та минута шотландският бранител се отличи с втора асистенция, този път намирайки непокрития в наказателното поле Алекс Окслейд-Чембърлейн, който не сбърка от близко разстояние. Домакините опитаха да отговорят на предизвикателството през второто полувреме и намалиха изоставането си в 55-та минута, когато Жан-Филип Матета изскочи зад защитата на "червените" и подаде на Одсон Едуар, който се разписа на празна врата. Играчите на Юрген Клоп не допуснаха обрат и подпечатаха успеха си в 89-та минута чрез Фабиньо от дузпа.

По този начин Ливърпул записа втори пореден успех в Лигата и вече има 48 точки, девет по-малко от Манчестър Сити, като "гражданите" са изиграли мач повече. Кристъл Палас заема 13-та позиция в класирането с актив от 24 точки.

Бърнли разочарова Арсенал на "Емиратс"

В друг мач от следобеда Арсенал не успя да пречупи Бърнли у дома и двубоят завърши при нулево равенство. Така "артилеристите" пропуснаха шанса да изместят Манчестър Юнайтед от четвъртото място в подреждането, като заемат шеста позиция с 36 точки. Бърнли остава на дъното с 12 точки, но и четири мача по-малко от 17-ия Норич Сити, който има четири точки повече.

В другия мач от програмата Лестър Сити и Брайтън енд Хоув Албиън направиха равенство 1:1 на "Кингс Пауър Стейдиъм". /БГНЕС