Ливърпул измъкна трите точки от Уотфорд

Мохамед Салах отбеляза и двата гола за успеха на Ливърпул.

Лидерът във Висшата лига Ливърпул срещна много затруднения при домакинството си на последния в класирането Уотфорд, но все пак успя да стигне до победа с 2:0 и да увеличи преднината си на върха.

Мърсисайдци не бяха убедителни на "Анфийлд", като повечето чисти възможности бяха пред "стършелите", но класата на "червените" в предни позиции си каза думата и те грабнаха трите точки. Възпитаниците на Найджъл Пиърсън бяха много активни в атака и затрудниха защитата на домакините, като Абдулайе Дукуре и Исмаила Сар имаха отлични възможности да открият резултата, но сгрешиха при завършващия удар. Това бе наказано от играчите на Ливърпул, които в 38-та минута организираха бърза контраатака, която бе завършена с прецизен прехвърлящ удар на Мохамед Салах за 1:0. В началото на втората част Садио Мане вкара втори гол за "червените", но той бе отменен от ВАР заради тънка засада. В последните 30 минути гостите натиснаха в търсене на изравнителен гол, но пропуснаха още едно 100-процентово положение, а центриране от корнера на Жерар Деулофеу срещна гредата. Възпитаниците на Юрген Клоп си подсигуриха успеха в продължението на мача, когато Салах се разписа с техничен изстрел с пета за крайното 2:0.

По този начин Ливърпул вече има 16 победи в 17 кръга от началото на сезона и води с 11 точки пред втория Лестър Сити, който по-късно днес посреща Норич. Уотфорд остава на дъното със скромния актив от 9 точки. /БГНЕС