Ливърпул не остави шансове на Арсенал, Жота с дебютен гол

Отборът на Ливърпул запази 100-процентовия си актив от началото на сезона, след като победи Арсенал с 3:1 у дома в дербито от третия кръг на Висшата лига. На "Анфийлд" възпитаниците на Юрген Клоп доминираха от самото начало, но изненадващо изостанаха в резултата в 25-та минута, когато централният нападател на лондончани Александър Лаказет се възползва от грешка на Анди Робъртсън и даде преднина на гостите с първия им изстрел в двубоя.

Ливърпул категорично надигра Арсенал на "Анфийлд".

Мърсисайдци отговориха бързо и три минути по-късно Садио Мане изравни от непосредствена близост след колективна слаба проява на защитата на Арсенал, в 34-та минута Робъртсън се реваншира за грешката си и даде преднина на домакините след асистенция на Трент Александър-Арнолд. Две минути преди края на редовното време новото попълнение на Ливърпул Диого Жота оформи крайното 3:1 с гол в дебюта си за "червените".

По този начин Ливърпул има девет точки след първите си три мача, какъвто е още активът на Евертън и Лестър Сити. От своя страна Арсенал записа първо поражение за сезона и заема пето място в подреждането с шест точки.

В другия мач от миналата вечер Астън Вила разби новака Фулъм с 3:0 като гост. /БГНЕС