Ливърпул официално привлече 16-годишен талант от Фулъм

Отборът на Ливърпул подписа с 16-годишния Харви Елиът от Фулъм, обявиха от пресслужбата на мърсисайдци.

Привържениците на Ливърпул могат да бъдат радостни от втората покупка на тима през това лято, след като по-рано бе привлечен друг тийнейджър - Сеп ван ден Берг от Цволе.

Да се присъединя към клуба, на който съм привърженик от дете, е сбъдната мечта за мен и семейството ми – чувството е невероятно, сега официално мога да се нарека „червен“. Нямам търпение да започна работа в новия си отбор и ще бъде наистина специален миг да облека известната червена фланелка“, сподели развълнуваният тийнейджър. Според информациите, мърсисайдци са се преборили за подписа на Елиът в конкуренцията на Реал Мадрид и Пари Сен Жермен, който стана най-младият играч, дебютирал във Висшата лига – 16 години и 30 дни, срещу Уулвърхемптън по-рано тази година – едно от трите му появявания за първия отбор на Фулъм миналия сезон.

Младокът има мачове и на международно ниво за тима на Англия до 15 и 17 г. В изявление на клубния сайт, Ливърпул обяви, че Елиът ще се присъедини към състава за неделната приятелска среща с Наполи в Евиан. /БГНЕС