Ливърпул отнесе Манчестър Сити и поведе убедително на върха

Мане /л/ вкара единия от головете за Ливърпул.

Отборът на Ливърпул направи сериозна крачка към първа шампионска титла от 30 години насам, след като победи прекия си конкурент за първото място във Висшата лига Манчестър Сити с 3:1 в дербито от 12-ия кръг на първенството.

Двубоят на „Анфийлд“ започна вихрено и още в шестата минута „гражданите“ имаха претенции за дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Трент Александър-Арнолд, които бяха подминати от рефера Майкъл Оливър, а при последвалата контраатака Ливърпул поведе в резултата със страхотен изстрел от далечно разстояние на Фабиньо. Само седем минути по-късно „червените“ удвоиха преднината си след прецизно центриране на Андрю Робъртсън и точен удар с глава на Мохамед Салах.

Гостите изглеждаха шокирани и трудно стигаха до чисти голови положения, докато мърсисайдци се задоволиха да се защитават и да чакат нови шансове на контраатака. Шест минути след почивката домакините нанесоха решаващия удар, след като Садио Мане покачи на 3:0 с глава след центриране отдясно на Джордан Хендерсън.

Възпитаниците на Пеп Гуардиола успяха да върнат един гол едва в 78-та минута чрез Бернардо Силва, но силите им не стигнаха за повече и те записаха третата си загуба от началото на сезона.

По този начин Ливърпул продължи с почти перфектното си представяне от началото на сезона и вече има преднина от осем точки пред вторите Лестър Сити и Челси, както и цели девет точки пред днешния си съперник, който заема четвърта позиция. /БГНЕС