Ливърпул продължи победната серия с труден успех в Шефилд

Юрген Клоп имаше поводи за радост на "Брамал Лейн".

Отборът на Ливърпул записа 16-та поредна победа във Висшата лига, след като стигна до труден успех с 1:0 при гостуването си на Шефилд Юнайтед в първи мач от седмия кръг на първенството.

На "Брамал Лейн" мърсисайдци маха доста затруднения срещу новака в лигата и въпреки че държаха топката през повечето време, трудно стигаха до голови положения, като Садио Мане направи два пропуска през първата част. След почивката "червените" продължиха да натискат и това даде резултат в 70-та минута, когато сравнително лек изстрел на Жоржиньо Вайналдум от границата на наказателното поле мина през ръцете и краката на вратаря на "остриетата" Дийн Хендерсън за 1:0. Няколко минути по-късно Хендерсън, който играе в Шефилд под наем от Манчестър Юнайтед, се реваншира за грешката си, като успя да отрази удар на откъсналия се сам напред Мохамед Салах. Пет минути преди края на редовното време домакините имаха отличен шанс да изравнят, но резервата Лион Кларк стреля неточно от няколко метра разстояние.

В крайна сметка Ливърпул удържа преднината си и записа седми пореден успех от началото на кампанията, като тимът на Юрген Клоп поне временно поведе с осем точки на върха на класирането. Шефилд Юнайтед от своя страна заема 10-то място в подреждането с актив от осем точки. /БГНЕС