Ливърпул разгроми Уотфорд и запази първото място

Ливърпул разгроми Уотфорд с 5:0 и запази първото място във Висшата лига на Англия по футбол след изиграването на 6 мача от 28-и кръг.

Два гола на Садио Мане в 9-ата и 20-ата минути дадоха удобна преднина на домакините още на почивката. Дивок Ориги се разписа за 3:0 в 66-ата, с което не остави съмнение за крайния победител в двубоя. Защитникът Върджил Ван Дайк вкара два гола за три минути в края на мача и оформи разгромния резултат.

Междувременно, основният конкурент на Ливърпул за титлата, Манчестър Сити, се измъчи с гостуващия Уест Хям.

Домакините победиха с минималното 1:0, като голът падна от дузпа в 59-та минута. Фелипе Андерсон събори резервата Давид Силва в наказателното поле, а Серхио Агуеро превърна дузпата в гол.

Така разликата между Ливърпул и Манчестър Сити остана 1 точка. В мач от същия кръг Манчестър Юнайтед спечели гостуването си на Кристъл Палас с 3:1, въпреки проблемите с контузени играчи.

Головете за Юнайтед вкараха Ромелу Лукаку, два и Ашли Йънг. Джоел Уорд се разписа за домакините.

В лондонското дерби Челси взе важна победа над Тотнъм в опитите си да не изостане от водачите в първенството. Педро откри резултата в 57-ата минута, а Киърън Трипиър си вкара автогол за крайното 2:0.

Така Челси остана на 3 точки от местата, които дават право на участие в Шампионската лига.

За Тотнъм, които само преди седмица дни бяха сред фаворитите за титлата, това е втора поредна загуба. Изоставането на "шпорите" от лидера Ливърпул вече е 9 точки./БГНЕС