Ливърпул за малко не загуби от Фулъм на "Крейвън Котидж"

Фулъм и Ливърпул завършиха 1:1 на стадион "Крейвън Котидж" в среща от 12-и кръг на Премиършип. Борещият се за шампионската титла мърсисайдски тим имаше надмощие в голяма част от срещата, но едвам се добра до равенството благодарение на гол от дузпа.

Боби Рийд даде преднина на домакините в 25-ата минута, след което лондончани имаха още добри положения, но Алисон се отличи с добри спасявания. Мохамед Салах изравни в 79-ата минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Абубакар Камара. Жоржиньо Вайналдум изпълни пряк свободен удар, а топката се отклони от ръката на Камара, който се бе появил на терена четири минути по-рано.

Салах не сбърка от бялата точка, а до края на срещата футболистите на Ливърпул търсеха и победата, но Фулъм не допуснаха повече голове. В крайна сметка се получи много тежък мач за отбора на Юрген Клоп, който явно не очакваше толкова дръзка игра от страна на един от аутсайдерите. Тотнъм и Ливърпул водят в класирането с по 25 точки, а Фулъм е на 17-о място с 8 точки. /БГНЕС