Ливърпул загуби Хендерсън за три седмици

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън ще бъде извън терените през следващите три седмици, след като стана ясно, че има контузия на сухожилие. Централният халф получи травмата по време на загубата от Атлетико Мадрид с 0:1 в Шампионската лига през седмицата, като мениджърът на "червените" Юрген Клоп разкри, че първоначалните притеснения са били за по-сериозна травма.

"Можеше и да е по-зле, Хари Кейн например получи доста по-тежка контузия на сухожилие. Не е приятно, че той няма да играе около три седмици, но все пак се считаме за късметлии. Мога да си позволя да направя смени срещу Уест Хем, защото освен Хендо, всички други момчета са на линия", обясни германският специалист на днешната си пресконференция.

Хендерсън със сигурност ще пропусне домакинството на "чуковете" в понеделник, както и още два мача от Висшата лига - с Уотфорд и Борнемут. Той е аут и за двубоя с Челси от петия кръг на ФА Къп и почти сигурно няма да може да играе в реванша с Атлетико на 11 март. Той обаче може да се завърне за дербито на Мърсисайд срещу Евертън на 16 март. /БГНЕС