Ливърпул загуби точки и на "Сейнт Джеймсис Парк"

Отборът на Ливърпул загуби поредни точки в защитата на титлата си от Висшата лига, след като направи нулево равенство при гостуването си на Нюкасъл в мач от 16-ия кръг на първенството. На "Сейнт Джеймсис Парк" началото бе по-силно за домакините, като Алисон на два пъти се намеси при опасни изстрели на "свраките", но след това червените наложиха натиск и доминираха до края.

Ливърпул записа второ поредно равенство в Лигата.

В герой за тима на Стив Брус се превърна вратарят Карл Дарлоу, който направи множество добри спасявания, а в други ситуации Роберто Фирмино, Мохамед Салах и Садио Мане стреляха неточно от удобни позиции. В крайна сметка възпитаниците на Юрген Клоп така и не успяха да преодолеят съпротивата на своя съперник и трябваше да се задоволят с точката.

По този начин Ливърпул записа второ поредно равенство в Лигата и вече води с три точки пред втория Манчестър Юнайтед, който обаче е изиграл мач по-малко. От своя страна Нюкасъл заема 14-та позиция в класирането с актив от 19 точки. В следващия си мач Ливърпул гостува на Саутхемптън на 4 януари от 22:00 часа българско време, а Нюкасъл посреща Лестър Сити ден по-рано от 16:15 часа. /БГНЕС