Ливърпул е на точка от топ 4 след класика срещу Лестър

Отборът на Ливърпул продължава да преследва участие в Шампионската лига през следващия сезон, след като победи Лестър Сити с 3:0 като гост в последен мач от 36-ия кръг на Висшата лига. На "Кинг Пауър Стейдиъм" мърсисайдци се възползваха от слабата защита на "лисиците", за да стигнат до убедителен успех и отново да се доближат на точка от топ 4.

В герой за "червените" се превърна 22-годишният халф Къртис Джоунс, който заби два гола в рамките на три минути в средата на първата част. В 33-та минута Джоунс бе намерен със страхотен извеждащ пас от Мохамед Салах и не сбърка от близка позиция, а малко след това той се разписа с атрактивен изстрел от воле. И двете попадения бяха разгледани от ВАР за съмнения за засада, но такава нямаше. В 71-та минута гостите подпечатаха трите точки след ново красиво попадение, този път дело на Трент Александър-Арнолд. Бранителят вкара с прецизен удар извън наказателното поле.

По този начин Ливърпул записа седма поредна победа в първенството и вече има 65 точки, една по-малко от Нюкасъл и Манчестър Юнайтед, които са на трета и четвърта позиция. "Свраките" и "червените дяволи" обаче са изиграли по един мач по-малко. Лестър остава на предпоследното място в класирането с 30 точки, на две от спасителната черта. /БГНЕС