Ливърпул и Челси ще спорят във финала за Купата на Лигата

Ливърпул е вторият финалист в турнира за Купата на Лигата. „Червените“ стигнаха до спора за трофея, след като направиха 1:1 при гостуването си на Фулъм в реванш от полуфиналната фаза на надпреварата. Първият двубой на „Анфийлд“ бе завършил при резултат 2:1 за мърсисайдци.


На „Крейвън Котидж“ гостуващият състав започна по-активно срещата, но домакините отвърнаха с неточен удар на Жоао Палиня и опасно центриране на Антони Робинсън, което бе избито от стража Куивин Келъхър. В 11-та минута обаче „Котиджърс“ бяха попарени, след като Луис Диас се пребори със съперник във въздуха след чудесен дълъг пас на Джарел Куанса и преодоля вратаря на Фулъм Бернд Лено за 1:0. До края на полувремето възпитаниците на Юрген Клоп контролираха събитията на терена и не допускаха опасни ситуации пред Келъхър.

След почивката изстрел на Дарвин Нунес мина опасно близо до вратата на Лено. Играчите на Марко Силва се добраха до изравнително попадение чрез Иса Диоп, който засече пас на резервата и бивш футболист на Ливърпул Хари Уилсън. Последваха добри минути за домакините, но без резултат, и така гостите си осигуриха билет за „Уембли“.

На финала те ще срещнат добре познат съперник – Челси, който елиминира Мидълзбро след разгромното 6:1 на реванша на „Стамфорд Бридж“. Мачът между Ливърпул и Челси ще бъде повторение на финала от 2022, когато мърсисайдци триумфираха след изпълнение на дузпи. „Червените“ са рекордьори по отличия с 9, с едно повече от Манчестър Сити, докато Челси има 5 купи във витрината си. Спорът за трофея на „Уембли“ е на 25 февруари. /БГНЕС