Ливърпул не сбърка срещу Юнион Сен Жилоа за втора поредна победа в ЛЕ

Ливърпул се наложи над Юнион Сен Жилоа с 2:0 у дома в мач от втория кръг в груповата фаза на турнира Лига Европа. На „Анфийлд“ мърсисайдци сломиха съпротивата на белгийците с по един гол в края на двете полувремена.

Началото очаквано бе за домакините, но с голям пропуск на отлична позиция се отличи нападателят Дарвин Нунес. От другата страна Густаф Нилсон не успя да отправи по-добър изстрел с глава след центриране от ъглов удар. В края на полувремето възпитаниците на Юрген Клоп все пак откриха резултата чрез Райън Гравенберх, за когото това бе дебютно попадение с екипа на „червените“. Полузащитникът се разписа на празна врата, след като се възползва от грешка на вратаря на гостите Антъни Морис, който не се намеси убедително при коварен удар на Трент Алекзандър-Арнолд.

След паузата Ливърпул отново изпусна няколко добри ситуации, като с напредване на времето Юнион опитваше по-смело да застраши вратата на Алисон Бекер. В крайна сметка, белгийският тим си изпати отново в края и на втората част, когато инкасира втори гол, реализиран от Диого Жота. Така мърсисайдци вече имат пълен актив от шест точки в група Е, с две повече от френския Тулуза, който надви австрийския ЛАСК с минималното 1:0 в другия мач от групата. В следващите Ливърпул е домакин на Тулуза, а Юнион приема ЛАСК.

В други любопитни сблъсъци, Уест Хем надви Фрайбург с 2:1 в Германия, като попаденията за „чуковете“ реализираха Лукас Пакета и Найеф Агер. В среща от група В пък Марсилия изпусна два гола аванс срещу дебютанта във втория по сила евротурнир Брайтън. Жоао Педро донесе ценната точка на „чайките“ с попадение от дузпа в 88-та минута.

Всички резултати от Лига Европа:

Група А

Фрайбург – Уест Хем 1:2

Бачка Топола – Олимпиакос 2:2

Група В

АЕК Атина – Аякс 1:1

Марсилия – Брайтън 2:2

Група С

Арис Лимасол – Рейнджърс 2:1

Бетис – Спарта Прага 2:1

Група D

Раков Честохова – Щурм Грац 0:1

Спортинг Лисабон – Аталанта 1:2

Група Е

Ливърпул – Юнион Сен Жилоа 2:0

Тулуза – ЛАСК 1:0

Група F

Макаби Хайфа – Панатинайкос 0:0

Виляреал – Рен 1:0

Група G

Рома – Сервет 4:0

Славия Прага – Шериф Тираспол 6:0

Група Н

Хекен – Карабах 0:1

Мьолде – Байер Леверкузен 1:2. /БГНЕС