Ливърпул отказа Тотнъм от топ 4 след голово шоу на "Анфийлд"

Ливърпул надви Тотнъм с 4:2 у дома в предпоследна среща от 36-ия кръг на английската Висша лига. На "Анфийлд" мърсисайдци стигнаха до трите точки и до голяма степен сложиха край на амбициите на съперника за място в топ 4.

Началото бе за домакините, които след греда на Мохамед Салах по-рано, ликуваха в 16-та минута. Дейният от ляво на атаката Коди Гакпо центрира чудесно към египетския нападател на "червените" и той не сбърка от близка дистанция за 1:0. След няколко добри ситуации пред вратата на Гулиелмо Викарио, резултатът набъбна на 2:0 в края на първото полувреме, когато Салах стреля и Викарио спаси, но топката попадна на десния крак на Анди Робъртсън, който реализира един от редките си голове с екипа на Ливърпул.

След паузата Гакпо направи резултата класически след центриране на Харви Елиът. Младият футболист на домакините се прояви, отбелязвайки четвъртия гол във вратата на "шпорите" след фирмено изпълнение с левия крак. След това Ливърпул направи промени в състава и откровено се отпусна, което позволи на лондончани да се върнат в срещата. Влезлият от пейката за Тотнъм Ричарлисон първо реализира за 1:4 след остър пас на Бренан Джонсън от дясно, а след това асистира на Хюн Мин Сон за ново попадение в мрежата на Алисон. В следващите минути до края на мача и двата отбора имаха своите шансове, но статуквото остана непроменено.

Така Ливърпул спечели в предпоследния двубой на мениджъра Юрген Клоп на "Анфийлд". Мърсисайдци са трети в таблицата със 78 точки, но шансовете им за титла в прощалния сезон на германския им наставник се изпариха - пет точки отстояние от водача Арсенал, три кръга преди края. Вторият Манчестър Сити е с 82 пункта и мач по-малко от "червените". Тотнъм от своя страна трябва да направи чудо, ако иска да се добере до четвъртото място в крайното класиране, тъй като изостава със седем пункта от заемащия тази позиция Астън Вила, въпреки че има двубой в резерв.

В следващите си срещи "шпорите" на Анге Постекоглу са домакини на борещия се за спасение новак Бърнли, докато Ливърпул гостува на Вила. /БГНЕС