Ливърпул се сгромоляса срещу Палас, титлата се отдалечава

Отборът на Ливърпул допусна много сериозна грешка в битката за титлата в Англия с Манчестър Сити и Арсенал, след като загуби от Кристъл Палас у дома с 0:1 в мач от 32-ия кръг на Висшата лига.


До преди една седмица "червените" водеха еднолично в класирането, но миналата неделя те направиха равенство с големия съперник Манчестър Юнайтед, а днес бяха шокирана от "орлите" на "Анфийлд". Между тези двама Ливърпул бе разбит с 3:0 у дома от Аталанта в мач от четвъртфиналите на Лига Европа, като по този начин мечтата на феновете за няколко трофея в прощалния сезон на мениджъра Юрген Клоп изглежда взе по-малко вероятна.

Срещу Палас играчите на Ливърпул доминираха, но направиха няколко сериозни пропуска и бяха наказани с гол на Еберечи Езе, паднал още в 14-та минута. Макар че имаха толкова много време да търсят обрат, мърсисайдци така и не успяха да пробият отбраната на съперника.

По този начин Ливърпул вече изостава с две точки от Манчестър Сити, докато Арсенал има равен актив с "червените" преди своето домакинство на Астън Вила по-късно днес.

В друг мач от следобеда Фулъм победи Уест Хям с 2:0 като гост. /БГНЕС