Ливърпул зарадва феновете с пет гола в първия мач след новината за Клоп

Отборът на Ливърпул победи Норич Сити с 5:2 у дома в мач от четвъртия кръг на ФА Къп. Това бе първият двубой за "червените" след шокиращата новина, че мениджърът Юрген Клоп ще напусне клуба след края на сезона, която разтърси мърсисайдци в средата на седмицата.


На "Анфийлд" домакините започнаха ударно и поведоха в резултата в 16-та минута с гол на Къртис Джоунс. "Канарчетата" изравниха малко след това чрез централния защитник Бен Гибсън, но Дарвин Нунес възстанови аванса на Ливърпул в 28-та минута. След почивката Диого Жота и Върджил ван Дайк подпечатаха успеха на "червените", а в добавеното време Райън Гравенберх отбеляза пети гол за тима, като преди това резервата Борха Сайнс вкара второ попадение за гостите.

По този начин Ливърпул се класира за осминафиналите на турнира и продължава да бъде в битката за четири трофея през този сезон. Другата добра новина за мърсисайдци е завръщането в игра на левия бек Анди Робъртсън, който влезе от резервната скамейка през второто полувреме, след като дълго време отсъстваше заради контузия.

В другия мач от следобеда Уотфорд и Саутхемптън направиха равенство 1:1, а в ранния мач Улвърхепмтън победи УБА с 2:0 като гост. /БГНЕС