Локо Пд и Левски поделиха точките в повторния дебют на Мъри

Локомотив Пловдив и Левски завършиха при равенство 2:2 в среща от седмия кръг на Първа лига. На стадион „Локомотив“ в парк „Лаута“ „сините“ започнаха по-активно в повторния дебют на наставника Станимир Стоилов, който се завърна на „Герена“ след 13 години.

Стоилов дебютира с равенство в първия си официален мач от 13 години насам.

Домакините имаха претенции за дузпа за нарушение на Андриан Краев срещу Бирсент Карагарен, но главният съдия Никола Попов не посочи бялата точка след консултация със Системата за видеоповторение (ВАР). Левски поведе в резултата в 37-та минута чрез Борислав Цонев. Георги Миланов центрира от дясно с левия крак, където Здравко Димитров стреля с глава, но ударът му бе отбит от Илко Пиргов. Топката обаче бе вкарана от Цонев, като положението бе отново разгледано от технологията за евентуално негово нарушение срещу Карагарен, но в крайна сметка зачетено.

След почивката Локомотив заигра по-добре и стигна и до равенство чрез Георги Минчев, който се възползва от слаба комуникация в защитата на гостите и довкара коженото кълбо след пас на Карагарен на далечната греда. Столичани си върнаха аванса след страхотен шут на Миланов с левия крак, но „смърфовете“ се добраха до точката след попадение на Димитър Илиев с остър удар. В края и двата отбора можеха да стигнат до трите точки, но гредата спаси Николай Михайлов и компания след изстрел на Петър Витанов, а „сините“ стигнаха до опасно подаване в наказателното поле, което обаче не бе засечено в мрежата на Пиргов.

Така, Мъри започна с равенство в официалния си повторен дебют начело на Левски. За тима от столицата това бе първо реми през кампанията и отборът заема девето място със седем точки. Локомотив е на дъното с три пункта и остава без успех в Първа лига. В следващия кръг Левски приема ЦСКА 1948, а пловдивчани гостуват на Царско село. /БГНЕС