Локо Пд поглежда към топ 4, но на „Лаута“ пристига третият Черно море

Днес, на 8 април, ще се изиграят нови два мача от 28-ия кръг в Първа лига. От 17:00 часа Ботев Враца е домакин на Крумовград, а от 19:30 Локомотив Пд посреща Черно море на „Лаута“.


„Черно-белите“ са в приповдигнато настроение, след като изиграха един от най-силните си мачове в последно време и сразиха ЦСКА с 2:1 като гост на Националния стадион. Това бе и най-малкото, с което „червените“ се отърваха в двубоя, въпреки че противно на логиката можеха на свой ред да вземат точка в края. Локомотивци са пети с 50 точки, на една от четвъртия Левски. За тима на Александър Томаш предстои тежко предизвикателство в лицето на Черно море. „Моряците“ влизат в срещата след класика над Локомотив София на „Тича“, която осигури и временно изместване на ЦСКА от втората позиция в таблицата. Възпитаниците на националния селекционер Илиан Илиев обаче продължават да търсят първа победа през пролетта извън Варна, като досега отстъпиха на Лудогорец и Берое, и направиха нулево равенство с Ботев Пд на „Колежа“.

По-рано през деня, Крумовград ще се опита да дръпне пред конкурентите си в борбата за топ 6, като в момента е с равен брой точки с ЦСКА 1948 (7) и с Арда (8) и е на една пред деветия Ботев Пд. Момчетата на Станислав Генчев са един от най-силно представящите се тимове от началото на пролетния полусезон, като нямат загуба – четири успеха и три равенства. Ботев на Христо Янев е предпоследен с 18 пункта, но след серия от победа и две равенства в последните си три срещи гледа към 14-то място, което в момента се заема от Локомотив София – „железничарите“ са с 25 точки, а завършилият 14-и ще играе бараж с третия от Втора лига за влизане/оставане в Първа лига.

Пълна програма за 28-ия кръг в Първа лига:

Събота, 6 април

Хебър – Етър 3:0

Арда – Славия 2:1

Неделя, 7 април

Левски – ЦСКА 0:2

Ботев Пд – ЦСКА 1948 0:0

Пирин Благоевград – Лудогорец 0:2

Понеделник, 8 април

17:00, Ботев Враца – Крумовград

19:30, Локомотив Пд – Черно море

Вторник, 9 април

18:30, Локомотив София – Берое. /БГНЕС