Локо Пд с човек по-малко падна минимално от Страсбург на "Лаута"

Локомотив Пловдив загуби от Страсбург с минималното 0:1 на „Лаута“ в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Домакините играха с човек по-малко почти цял мач, но се представиха достойно и също имаха своите шансове в срещата.

Двубоят започна кошмарно за „смърфовете“, които останаха с човек по-малко още в 10-ата минута. Изгонен с директен червен картон бе Йосип Томашевич, който спря непозволено нападателя Нуно да Коста по време на опасна атака на французите. При изпълнението на свободния удар Стефан Митрович бе оставен абсолютно непокрит и с глава разстреля вратата на домакините за 1:0.

10 минути по-късно Локомотив имаше шанс да изравни, но удар на Анте Аралица извън наказателното поле бе париран от стража Матс Селс, който успя да избие в корнер. В 39-ата минута „смърфовете“ имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Жонас Мартен, но португалският съдия Жоао Педро да Силва Пинейро остана безмълвен. В 44-ата минута Ален Ожболт вкара гол за Локомотив, който бе отменен заради засада, а телевизионните повторения показаха, че страничният рефер е взел правилно решение. Страсбург освен гола си на практика не създаде други положения през първите 45 минути, въпреки че игра с човек повече.

Френският тим обаче изработи две добри ситуации в 60-ата и 62-ата минута, но Мартин Луков опази вратата си суха и остави Локомотив в играта, като в първия случай спаси изстрел на останалия очи в очи срещу него Да Коста. Пловдивчани пък изпуснаха своя златен шанс в 86-ата минута – Бирсент Карагерен от 5-6 метра стреля над вратата на Страсбург. Две минути по-късно носителят на Купата на Лигата на Франция можеше да реши окончателно спора, но Луков отново се справи отлично със задачата си и парира удар на Людовик Ажорк. Реваншът в Страсбург ще се играе на 15 август. /БГНЕС