Локо Пд ще се опита да се върне към победите срещу Берое на "Лаута"

Футболното първенство се подновява с два мача от 14-ия кръг на Първа лига. От 16:45 е двубоят между Крумовград и Етър, а в 19,15 лидерът Локомотив Пд посреща Берое на "Лаута".


Пловдивчани вляоха в серия от слаби резултати преди паузата за националите. "Черно-белите" останаха без победа в последните три кръга в шампионатни мача, записвайки две равенства и една загуба. Трябва да се има предвид, че тези мачове бяха срещу много трудни съперници – Лудогорец, ЦСКА София и Черно море.

Миналия уикенд играчите на Александър Томаш едва се измъкнаха срещу втородивизионния Добруджа за Купата на България. В крайна сметка Локо Пловдив се класира след продължения.

В същото време свободното падане на Берое продължава. Като дори треньорската смяна не оказа желания ефект. Така към момента заралии са в поредица от 7 мача без победа в Първа лига, като 6 от тях бяха загуби.

За този период отборът от Стара Загора вкара само един единствен гол. Но благодарение на силния старт на кампанията, Берое все още се задържа далеч от опасната зона. Засега хората на Хосе Ачиари са на 10-та позиция в класирането с актив от 14 точки.

Етър засега напълно оправдава очакванията, че ще бъде в борбата за оцеляване, като поредицата от поражения доведе и до треньорска смяна. На ход сега е Светослав Петров, който ще се опита да възроди състава далеч от дома срещу Крумовград, който напоследък не е така убедителен, както беше в началото на сезона и логично резултатите не са така солидни. Все пак, тази визита в Пловдив остава трудна за търновчани, които забравиха как изглеждат точките, камо ли победата. Дебютът на Петров завърши с тежко поражение с 2:5, което. Ще е интересно да се види какъв ще е обликът на гостите след паузата за националните отбори.

Пълната програма на мачовете от 14-ия кръг на Първа лига:

Петък

16:45 ч, Крумовград - Етър

19:15 ч, Локомотив Пловдив - Берое

Събота

14:00 ч, Ботев Враца - Ботев Пловдив

16:30 ч, Локомотив София - ФК ЦСКА 1948

19:00 ч, Пирин Благоевград - ЦСКА

Неделя

14:00 ч, Хебър - Славия

16:30 ч, Левски - Черно море

19:00 ч, Арда - Лудогорец. /БГНЕС

Категории: