Локо Пд загуби в Копенхаген и отпадна от Лига на конферециите

Локомотив Пловдив претърпя поражение от Копенхаген с 2:4 на стадион "Паркен" в датската столица в мач-реванш от трети квалификационен кръг в новия турнир Лигата на конференциите. Четири от шестте попадения в мача бяха отбелязани през първата част и три от тях бяха във вратата на българския тим.

Десният бек на домакините Кевин Дикс даде преднина на Копенхаген в 11-ата минута и отново той покачи на 2:0 в 20-ата минута.

Димитър Илиев успя да върне един гол в 30-ата минута, но Пеп Биел отново увеличи аванса на датчаните в 40-ата минута. Мохамед Дарами 180 секунди след почивката покачи на 4:1 за Копенхаген и практика сложи край на спора. Датчаните през втората част удариха и греда. Българският отбор все пак не се предаде и стигна до още един гол в края на мача, в 86-ата минута. Автор на гола стана Лукас Салинас, а асистенцията бе дело на Димитър Илиев.

Първата среща в Пловдив завърши 1:1 и Копенхаген продължава с общо 5:3. Така бе спазена и статистиката датски отбори да печелят срещу български у дома. В осем гостувания в скандинавската страна имаме 4 поражения и 4 равенства. /БГНЕС