Локо Сф изпусна ЦСКА в дербито на "Васил Левски"

ЦСКА допусна грешка в борбата за титлата с Лудогорец. "Червените" стигнаха само до 1:1 срещу Локо Сф на ст. "Васил Левски" в отложен мач от четвъртия кръг на първенството. Тимът на Стойчо Младенов дори можеше да загуби, но "червено-черните" пропиляха няколко златни шанса за втори гол.

Преди старта на срещата двата отбора почетоха паметта на легендата Трифон Иванов, който напусна този свят преди шест години.

Георги Йомов (л) вкара гола за ЦСКА.

Локомотив започна по-активно мача и четвърт час след началото поведе в резултата. Октавио намери Симеон Славчев, който се бе вклинил между централните бранители на ЦСКА и прехвърли Густаво Бусато за 1:0.

ЦСКА отговори с изстрел на Георги Йомов над вратата. В 20-ата минута прошка нямаше. Крилото на "червените" бе изведен от Юга и хитро прехвърли излезлия да го пресрещне вратар на Локо Александър Любенов - 1:1.

Десетина преди края на първата част Йомов проби в наказателното поле и шутира с левия крак, но право в ръцете на вратаря. В 44-ата Жорди Кайседо опита техничен удар от границата на наказателното поле, но без успех. В ответната атака Локомотив изпусна брилянтна възможност след грешка на Амос Юга. Октавио стреля по земя, топката обаче излезе в аут.

В началото на втората част Любенов извади в корнер силен шут на Йомов. Последваха силни минути и тяколко много добри положения за Локомотив. В 55-ата минута Пинсон стреля над напречната греда. Десет след това отново Пинсон пропусна. В 70-ата Славчев засече с глава центриране на Александров. Бусато се намеси, а топката се отклони в дясната греда и се върна в ръцете му.

Пет минути преди края Селсо Рапосо от Лотомотив беше изгонен. И това обаче не помогна на "червените", които изостават на четири точки от Лудогорец. /БГНЕС