Локо София срази Левски в зрелище в „Надежда“

Локомотив София повали Левски с 3:2 у дома в столично дерби от десетия кръг на Първа лига. На стадиона в квартал „Надежда“ „железничарите“ продължиха със солидното си представяне от началото на кампанията, нанасяйки втора загуба на „сините“ от старта на сезона.

"Железничарите" прекъснаха серията от пет поредни победи на "сините" без допуснат гол.

Срещата започна по-добре за домакините, които поведоха още в осмата минута на срещата. Центриране от ъглов удар на Антонио Вутов не бе избито по най-добрия начин от вратаря на гостите Пламен Андреев, топката попадна в капитана Красимир Милошев, който с прецизен шут, с помощта на лек рикошет, изведе локомотивци напред в резултата. Андреев се намеси решително малко след това, за да предотврати удвояване на преднината на домакините, а Станимир Стоилов и компания понесоха ранен удар след контузията на ключовия защитник Ноа Сонко Сундберг, който бе откаран и в болница. Левски възстанови паритета след фирмено изпълнение от пряк свободен удар на Георги Миланов. Последваха силни минути за „сините“, но Александър Любенов бе на мястото си. В началото на втората част отново Милошев бе в прегръдките на съотборниците си след коварен изстрел, който рикошира леко в крака на Келиан ван дер Каап и изненада неубедително плонжиралия Андреев.

Гостите отново изравниха за втори път след страхотен шут на Патрик-Габриел Галчев извън наказателното поле. Играчите на Стоилов се втурнаха в търсене на победен гол, но бяха наказани в 90-та минута, когато юношата на тима Илия Димитров засече остро подаване на друг бивш футболист на „сините“ Ивайло Найденов за крайното 3:2. Главният съдия Валентин Железов разгледа продължително положението при гола на монитора си край страничната линия за игра с ръка на Божидар Кацаров преди головата атака и въпреки че повторенията показаха положително, че Кацаров играе неправомерно, реферът зачете попадението, считайки, че това не е повлияло на попадението.

До края Левски не съумя да изравни за трети път и така серията им от пет поредни успеха без допуснат гол в Лигата бе доведена до край. Локомотивци се изравниха с днешния съперник с по 15 точки, като двата тима заемат съответно шесто и седмо място в класирането, но „железничарите“ са с три мача повече от носителя на Купата на България. За Станислав Генчев и компания предстои гостуване на Пирин Благоевград, докато Левски е символичен домакин на ЦСКА в поредното издание на Вечното дерби. /БГНЕС