Локомотив Пд ще се опита за удържи върха с победа в Благоевград

С два мача стартира петия кръг на Първа лига. От 19:00 часа Арда посреща Локомотив София в Кърджали, а от 21:15 е двубоят Пирин - Локомотив Пловдив. При успех "смърфовете" могат да останат на върха в класирането и след този кръг. Те имат 10 точки, с колкото е и Черно море, но и по--добра голова разлика.


„Орлетата“ спечелиха само една точка в последните си 5 мача в Първа лига. Тя дойде в домакинството им на Ботев Пд - 0:0. Локомотив обаче е далеч по-силен съперник към днешна дата. Пловдивчани записаха 3 победи и едно равенство от началото на сезона и определено ще излязат със самочувствие в този мач.

По всичко личи, че и този сезон ще бъде ходене по мъките за привържениците на Пирин. След като миналата година техните любимци едва се спасиха от изпадане. И през сезон 2023/24 „орлетата“ не впечатляват никак с изявите си. Благоевградчани се намират на предпоследното място в таблицата с едва 1 точки в своя актив.

Началото на сезона не предвещаваше чак толкова оптимистичен сценарий за феновете на "смърфовете". Те едва стигнаха до равенството 1:1 в откриващия си мач за кампанията срещу градския им съперник Ботев. След това, обаче, футболистите на Александър Томаш започнаха да газят наред. Спечелиха следващите си три мача, в които вкараха общо 10 гола. В това число и успех с 2:1 над Левски миналия уикенд.

Арда пък ще преследва втора поредна победа в домакинството си на Локо Сф. От ръководството на тима не крият амбициите си за класиране в първата шестица, след като миналия сезон отборът завърши на 7-мо място. Но след първите два мача тимът от Кърджали без успех. Записвайки по една загуба и равенство. След това мачът им с Лудогорец бе отложен.

В миналия кръг Арда най-накрая достигнаха и до първата си победа. 2:0 срещу Ботев насред Пловдив. С два бързи гола в края на първото полувреме момчетата на Сашо Тунчев заслужено надиграха "канарчетата".

В същото време футболистите на Стойчо Стоев изиграха 3 мача на стадиона в квартал „Надежда“ до сега и спечелиха 2 чисти победи в тях. Включително и 2:0 срещу Пирин миналия уикенд. Но в другите си две срещи те инкасираха тежки загуби с 2:4 и 0:6. Съответно срещу Локомотив Пловдив и Левски. Тези резултати отреждат на тима място в средата на класирането.

Програма

Петък

19:00 ч, Арда - Локомотив София

21:15 ч, Пирин - Локомотив Пловдив

Събота

19:00 ч, Хебър - Ботев Пловдив

21:15 ч, Славия - Черно море

Неделя

18:45 ч, Левски - Ботев Враца

21:15 ч, Лудогорец - ЦСКА

Понеделник

19:00 ч, Етър - Берое

21:15 ч, Крумовград - ФК ЦСКА 1948. /БГНЕС

Категории: