Локомотив Пд си поигра с огъня, но оцеля срещу Марек за Купата

Локомотив Пловдив се класира за 1/8-финалите на турнира за Купата на България след победа над третодивизионния Марек Дупница с 1:0 като гост. Двубоят се игра на стадион "Бончук", а попадението за пловдивчани бе дело на Петър Витанов.

В следващия етап от надпреварата тимът на Александър Томаш ще гостуват на победителя от мача между Литекс и Черно море, който се играе в момента в Ловеч. Двубоят по програма е на 3 декември (събота) от 15.00 часа.

Локомотивци подходиха несериозно към срещата в Дупница и изигра слабо първо полувреме. Те все пак стигнаха до попадение дълбоко в добавеното време, когато при първия си точен удар успяха да открият резултата. Джовани опита удар, но се получи балонно подаване към Бабакар Дион. Той върна с глава към Петър Витанов и халфът насочи топката в горния ляв ъгъл на вратата за 0:1.

През второто полувреме локомотивци леко вдигнаха оборотите, но опасни удари на Бирсент Карагарен, Преслав Боруков и Джовани не намериха целта. В последните десетина минути пък играчите на Марек се хвърлиха на щурм и стигнаха до няколко суматохи в наказателното поле на черно-белите, но също не успяха да пратят топката в мрежата. /БГНЕС