Локомотив Сф издигна кандидатурата на Михайлов за президент на БФС

Елитният Локомотив София предложи Борислав Михайлов за президент на Българския футболен съюз на предстоящия извънреден Конгрес на централата на 12 октомври, съобщиха от клуба.

Така, вече има двама кандидати за президент на родния съюз, след като по-рано стана ясно, че Димитър Бербатов е издигнат от елитните ЦСКА, Берое и Пирин Благоевград, както и от още няколко отбора от по-долните дивизии на българския футбол.

Борислав Михайлов.

Ето и официалното изявление на „железничарите“:

Съветът на директорите на „Футболен клуб Локомотив София 1929” АД, на свое заседание на 21.09.2021 година взе единодушно Решение да предложи кандидат за Президент на Българския футболен съюз г-н Борислав Бисеров Михайлов на предстоящото Общо събрание (Конгрес) на БФС , което ще се проведе на 12 октомври 2021 година от 10.00 часа в София, Национален дворец на културата – зала № 1“.

Междувременно стана ясно, че Христо Порточанов ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз. Той заяви, че разполага с много силен екип от сподвижници, „хора с огромен авторитет у нас и в чужбина“. Сред тях има двама професори по медицина и един по икономика и финанси, съобщи Дарик радио Бургас.

Порточанов ще каже техните имена на бъдещия Конгрес на БФС, който е насрочен за 12 октомври, в десетминутна презентация, в която ще покаже своята визия за бъдещето на футбола у нас. Като приоритети той сподели еднакви правила, развитие на детско-юношеските школи, унищожаване на уговорените мачове и най-много два мандата на президента и Изпълнителния комитет на БФС.

Хора на Бербатов и компания, а не емисари на Боби Михайлов обикалят из страната и изнудват представителите на клубове да ги подкрепят“, заяви кандидатът за президент на Съюза. Според него поколението на Димитър Бербатов и неговите сподвижници са били добри футболисти, но няма да се справят като ръководители.

Според информация на dsport, Порточанов вероятно ще бъде издигнат от аматьорския тим на Камено, който се състезава в областната група в Бургас.

Национална футболна база "Бояна".

БФС пък обяви условията и правилата за издигане на кандидатури за президент на предстоящия Конгрес на 12 октомври 2021 г. По силата на чл. 39, ал. 1 от Устава на БФС кандидатите за президент се предлагат от футболни клубове – членове на Съюза, като за издигане на кандидатура са необходими следните документи:

- Решение на управителния орган на футболния клуб съобразно устава и закона, по който е регистриран;

- Писмено съгласие от кандидата за предлагане на кандидатурата му;

- Декларация от кандидата, че отговаря на изискванията, установени от чл. 32, ал. 3 и ал. 4 от Устава на БФС;

- Декларация за частен интерес според чл. 46, ал. 3 от Устава на БФС.

Документите следва да бъдат внесени в деловодството на БФС – София, ул. Витошко лале 18, до 27 септември 2021 г., 17:30 ч. Кандидатурите за президент на БФС ще бъдат обявени на 1 октомври 2021 г. съгласно Устава на БФС. /БГНЕС