Локомотив София е първият полуфиналист за Купата на България

Отборът на Локомотив София се класира за полуфиналите на Купата на България, след като победи Славия с 2:1 у дома в първия четвъртфинален сблъсък от турнира. Под силния дъжд на стадиона в квартал "Надежда" двата тима направиха здрав и двуостър мач, като в крайна сметка "железничарите" триумфираха с гол на резервата Мартин Райнов в 94-та минута.

Двубоят започна вихрено и още преди да е изтекла минута "белите" можеха да поведат, след като удар на Емил Стоев срещна гредата. В 15-та минута домакините излязоха напред, след като вратарят на Славия Светослав Вуцов излезе неразчетено при дълъг пас към Антонио Вутов, който отклони топката към Димо Бакалов, за когото не бе трудно да вкара топката в опразнената врата. В 32-та минута Локомотив вкара втори гол чрез Алан Диас, след което последва безумна 9-минутна проверка от ВАР, която в крайна сметка отмени попадение заради засада.

След почивката гостите натиснаха в търсене на изравнителен гол, но можеха да бъдат попарени в 66-та минута, когато далечен удар на Давид Малембана срещна гредата. Малко след това играчите на Златомир Загорчич също удариха греда чрез Тони Тасев. Натискът на Славия все пак даде резултат в 73-та минута, когато след добра комбинация Тасев намери резервата Ахмед Ахмедов в малкото наказателно поле и нападателят реализира на празна врата.

Когато изглеждаше, че мачът влиза в продължения, в 94-та минута Красимир Милошев центрира от фал, Малембана отклони топката с глава и Райнов преодоля Вуцов с много майсторски удар с глава. Секунди след това реферът Георги Кабаков даде последния съдийски сигнал и Локомотив спечели с 2:1, за да се класира за първия си полуфинал за Купата от девет години насам. /БГНЕС